Kemisk peeling

Kemisk peeling

En strålande hud med en fräsch lyster är resultatet av en kemisk peeling. En kemisk peeling är en exfolierande produkt som appliceras på huden i syfte att förbättra utseendet genom att, på ett kontrollerat sätt, ta bort det översta hudlagret steg för steg. Det stimulerar cellförnyelse och djup vävnad och efterlämnar en fräsch och rosig hud.

När det gäller peeling talas det ofta om ”glow-peel” eller ”askungebehandling” vilket givetvis syftar på hudens fräschör och lyster efter behandlingen. På  Timeless Clinic  har vi valt att använda Filorgas kemiska peeling produkter.

Kemisk peeling passar alla hudtyper och är idealisk för kunder med trist och glåmig hud, hudproblem som acne och acnetendens, solskador, hyperpigmentering, överkänslighet och tunn hud. Behandlingen har betydligt större effekt än de behandlingar som finns i de flesta skönhetssalonger och som säljs i affärer. Vår kunniga personal avgör vilken styrka som passar just din hud bäst.

Alla Glykopeelprodukter innehåller följande:

  • exfoliering – 50-70% Glykolsyra
  • stimulering – mullbär, brunalger, vitamin E, glycerin
  • skydd – vitamin A, glykolsyra
  • korrigering – kojisyra, björnbär, Vitamin C

Bevisad effekt

Efter den första behandlingen känns huden ljusare, vävnadsskador har minskar och hudens struktur är finare. Efter 3-5 behandlingar ger Glykopeel en åtstramad, ljusare och mer strålande hud med mindre porer, rynkor och pigment.

Efter en peeling får man en lätt rosig och fräsch lyster i huden. Man kan gå direkt till arbetet eller till en fest efter behandlingen. Solskydd ska alltid användas efter peeling.

Optimalt är att göra 3-5 behandlingar med en månads mellanrum och att fortsätta behandlingen hemma med rekommenderade produkter. Uppföljande behandling kan sedan ske utifrån hur huden ser ut.

Glykopeel är den första ytliga dermatologiska glykolsyre-peelingen med sekventiella pH variationer. Det möjliggör en skonsam behandling som ger omedelbara resultat utan onödiga biverkningar.

Du kan förbättra: